______________________________________________________________________________________

Regionkontoret - Göteborg

______________________________________________________________________________________

REGIONKONTORET I GÖTEBORG
Denna verksamhetsberättelse gäller för tiden 950901-951230.

Tredje tisdagen i varje månad är det AU-möte på Regionkontoret i Göteborg. Minst 1 deltagare från varje Amnestygrupp i distrikt 10 skall deltaga. Protokoll förs av en i förväg utvald gruppmedlem. Protokollet distribueras ut till alla gruppsekreterare i distrikt 10 samt till tidningen Gruppkontakt som når alla medlemmar i Region Väst.
I Gruppkontakt finner man information om alla aktiviteter som pågår och som är planerade.
Regionsamordnaren är ansvarig utgivare för Gruppkontakt, och kan på detta sätt nå många medlemmar.

Regionkontoret har sedan 950901 ökat öppettiderna från 3 till 6 timmar från måndag-fredag. Måndagar 11.00-19.00 Tisdagar 11.00-17.00 Lördagar 11.00-14.00
Under samma tider kan medlemmar och allmänhet även få information per telefon.
Vi har noterat att besök och telefonförfrågningar ökat markant under hösten 1995.

Många av grupperna har sina regelbundna träffar och aktiviteter förlagda till Regionkontoret.

Kvinnokampen avslutades med en föreläsning på Regionkontoret, varefter deltagarna demonstrerade i centrum av Göteborg.

Under den regelbundet återkommande "Kulturnatta" i Göteborg var det öppet hus på Regionkontoret där man fick förfriskningar och information, och svar på alla frågor.

Jugoslavienkampanjen förbereddes med informationsmaterial och föreläsning om den historiska och kulturella bakgrunden till kriget. Föreläsare var en mycket kunnig och påläst serb. Tyvärr kom ingen och lyssnade.

Under oktober arrangerades ett flyktingmöte en kväll med advokat Hans Hjalmer som gav information om de regler som gäller f.n.. Väl besökt och många frågeställningar som fick bra svar.

14-15 oktober Informatören1 på Ljungskile Folkhögskola. Mycket bra och lärorik kurs ledd av Ulla Bohman.

Från Regionkontoret samordnas mycket av informationen som når ut till allmänheten, skolor, organisationer, universitetet. Vi har sett ett ökat antal studerande från universitet och högskolor som söker informationsmaterial till enskilda arbeten och uppsatser.
Foldern "Mänskliga rättigheter - Ditt skydd", gjord av A.I, SFN och R.K har inskaffats i 2 ex. och används ofta vid informationstillfällen. En av foldrarna är oftast utlånad till lärare vid olika skolor.

Under tiden september-december har regionsamordnaren varit ansvarig för och handledare för tre PRYO-elever från Orust, Kalmar och Värmland en eller två veckor. Eleverna har efter information och diskussioner fått skriva en uppsats om mänskliga rättigheter.

På Regionkontoret arbetar måndag-fredag 11.00-14.00 ett antal frivilliga kallade "dagjourare". Av 15 personer arbetar 2 varje dag med diverse fasta uppgifter, t.ex. att se till att det alltid finns informationsmaterial att dela ut, alla inköp av kontorsmaterial och dagligvaror, taga hand on besökare, svara i telefon, sortera landinformation, skriva Blixtaktioner, sälja Amnestyvaror m.m.. Regionsamordnaren samordnar och leder detta arbete. Utan alla "dagjourare" som arbetar utan ersättning skulle inte Regionkontoret fungera.

Regionsamordnaren samarbetar med och deltager i arbetet med SAMFI - Samarbete för MR, Fred och Internationalisering. Förutom Amnesty deltager Röda Korset, Svenska FN-förbundet, Lärarnas Internationella Förening, SIDA, Rädda Barnen, FIAN, Naturskyddsföreningen, Afrikagrupperna och Fältbiologerna. Under hösten 1995 har vi haft studiedagar för lärare och Barnkonventionen och om Världens Vatten.

Brita Stranne
vik. regionsamordnare




____________________________________________________________________________________________


Skapat av : Sven BodinIndex: ORG 50/003/1996Kategori: Organisation - Årsmöten - Inför
Ändrat: 98-01-05År: 1996Status: Medlem
____________________________________________________________________________________________