____________________________________________________________________________________________

Verksamhetsberättelse avseende svenska sektionen 2006
____________________________________________________________________________________________




Inledning

Den svenska sektionen av Amnesty International växer! Under 2006 ökade vårt medlemsantal med mer än 8 000 personer och för första gången i sektionens historia har vi intäkter på mer än femtio miljoner kronor, vilket naturligtvis är mycket glädjande. Vi riktar ett särskilt tack till grupperna i Halmstad, Lund och Hörby som återigen lyckats samla in stora summor pengar till Amnestys verksamhet.

Under året kunde vi se konkreta resultat av det arbete som bedrivits inom kampanjen Stoppa Våldet Mot Kvinnor. Amnestys ansträngningar inom kampanjen har starkt bidragit till att få till stånd en statlig utredning i frågan och ett lagändringsförslag kring kommunernas skyldighet att erbjuda skydd för våldsutsatta kvinnor.

Genom den nationella kampanjen "En aktiv röst" fick vi möjlighet att på ett nytt sätt föra in Amnestys frågor i den svenska valrörelsen. Vi kunde visa att sådant som det absoluta tortyrförbudet, vapenhandel och våld mot kvinnor inte bara berör universella mänskliga rättigheter utan också har en självklar plats på den politiska dagordningen. Kampanjen innebar också att många medlemmar bedrev amnestyarbete under sommaren genom att anordna paneldebatter och enskilda intervjuer med riksdagskandidater och genom aktiviteter på festivaler, under Almedalsveckan och på Lars Winnerbäcks sverigeturné.

I oktober fick Amnesty det glädjande beskedet att FN:s medlemsstater tagit ett första steg mot att begränsa vapenhandeln i världen, genom att generalförsamlingen röstade igenom förslaget till ett internationellt vapenhandelsfördrag. Redan 1997 tog Amnesty tillsammans med andra mottagare av Nobels fredspris initiativet till ATT (Arms Trade Treaty) och de senaste åren har vi tillsammans med organisationer som Oxfam och IANSA drivit den internationella kampanjen Control Arms. Kampanjen har lockat mer än en miljon deltagare, och världen över har människor engagerat sig för att förhindra spridningen av lätta vapen. Vi får genom detta bli påminda om den globala rörelse vi verkar inom och om att vi tillsammans kan åstadkomma viktiga resultat.

Slutligen vill jag, Christine Pamp, å hela sektionens vägnar rikta ett stort tack till Carl Söderbergh som nu lämnar oss efter åtta framgångsrika år. Sektionen har utvecklats mycket under Carls ledning och vi önskar honom stort lycka till med framtida, spännande utmaningar!


Christine Pamp, ordförande Carl Söderbergh, generalsekreterare




Den svenska sektionens verksamhet 2006

Sektionens arbete under 2006 följde den handlingsplan som årsmötet antagit för tidsperioden 2004-2010. Verksamhetsberättelsen nedan är upplagd efter följande huvudmål i handlingsplanen:

- Hävda rätten till fysisk och psykisk integritet
- Slå vakt om kvinnors rättigheter
- Skydda flyktingars rättigheter
- Kräva rättvisa och bekämpa straffrihet

- Öka aktivismen
- Skapa en dynamisk organisation
- Växa


Hävda rätten till fysisk och psykisk integritet

Dödsstraffet
År 2006 hade 128 av världens länder avskaffat dödsstraffet, antingen i sin lagstiftning eller i praktiken. Samtidigt tillämpar hela 69 länder fortfarande detta straff, och året avslutades med att Iraks förre diktator Saddam Hussein avrättades genom hängning efter en bristfällig rättegång. Amnesty beklagar detta och framhärdar i uppfattningen att dödsstraffet är inhumant, ovärdigt och dessutom slutgiltigt omöjliggör att rättvisa skipas. I svensk media kunde man i samband med dödsdomen notera ett starkt stöd för Amnestys hållning på ledarsidor och i insändare.

I april släpptes Amnestys årliga rapport om dödsstraffet, vilket resulterade i ovanligt stort medialt genomslag i både radio, TV och tidningar.

Den 10 oktober uppmärksammade Amnesty den internationella dagen mot dödsstraffet med aktiviteter på mer än 20 svenska orter i form av filmvisningar, seminarier och artistkvällar.

Amnesty genomförde också ett uppmärksammat samarbete med Malmöoperan i samband med uppsättningen av "Dead Man Walking". Amnestys aktionsgrupp mot dödsstraffet hade till premiären i oktober bjudit in Juan Melendez, f.d. oskyldigt dömd fånge på death row, Rick Halperin, amerikansk dödsstraffsexpert samt Amnestyaktivisten Rob Warden för ett seminarium som blev mycket välbesökt.

Aktionsgruppen mot dödsstraffet har vidare bistått Stockholms stadsmuseum med information till utställningen "Döden dö", hållit flera föreläsningar samt har tillsammans med generalsekreterare Carl Söderbergh uppvaktat Vietnams ambassad i Stockholm.

Tortyr
Förekomsten av tortyr inom ramen för "kriget mot terrorismen" har under året uppmärksammats på ett flertal sätt, bland annat genom en löpande uppdatering av enskilda fall, nyheter och rapporter på hemsidan Stoppa tortyren nu. I slutet av året ersattes sidan med kampanjsajten Tortyr gör ingen säker.

I samband med stockholmspremiären av Erik Gandinis och Tariks Salehs film Gitmo medverkade Amnesty med en Guantánamoinstallation och Amnestygrupper runt om i landet deltog även på andra visningar av filmen. Tillsammans med Svenska Helsingforskommittén bjöd Amnesty under våren in FN:s specialrapportör om tortyr, Manfred Nowak, till Sverige och han publicerade även en artikel på DN Debatt i syfte att förhindra utarbetande av europeiska miniminormer för diplomatiska försäkringar. Detta mål uppnåddes senare i och med omröstningen i Europarådet den 24 april.

Under kampanjen En aktiv röst lyftes tortyr upp som en av tre sakfrågor inför 2006 års val. Amnesty träffade över hundra kandidater till Sveriges riksdag, arrangerade sex debatter där tortyrfrågan diskuterades samt hade egna valstugor i Stockholm och Malmö under två veckor före valet. En namninsamling bedrevs inom kampanjen och närmare 7 000 underskrifter samlades in med krav på ett totalstopp för avvisningar av personer till länder där de riskerar tortyr, krav på ett tydligt avståndstagande från bruket av diplomatiska försäkringar samt krav på att Sverige ska kriminalisera tortyr i sin lagstiftning. Namnen överlämnades senare till justitieminister Beatrice Ask.

Året avslutades med lansering av kampanjen Tortyr gör ingen säker den 9 december då utåtriktade aktiviteter arrangerades i 32 svenska städer parat med en ny webbsida om kampanjen. De aktuella arrangemangen bestod bland annat av filmvisningar, ”tortyrkörer” och utställningar och fick överlag stor uppmärksamhet i lokal media. Aktionsdagen föregicks av en välbesökt kampanjutbildning i slutet av oktober.


Slå vakt om kvinnors rättigheter

Under 2006 fortsatte sektionens arbete gällande mäns våld mot kvinnor i Sverige. Ämnet utgjorde en av tre fokusfrågor inom kampanjen En aktiv röst, där Amnesty bland annat lyfte fram behovet av en nationell handlingsplan mot mäns våld mot kvinnor.

Sommaren 2006 besökte Yakin Erturk, FN:s särskilda rapportör mot våld mot kvinnor, Sverige på en officiell utredningsresa . Amnesty stod för programmet under en av dagarna och specialrapportören träffade då offer för hedersrelaterat våld och deltog i ett möte om stöd till våldsutsatta kvinnor med särskilda behov. Vidare deltog hon i ett seminarium med dåvarande folkhälso- och socialtjänstminister Morgan Johansson och en representant för Amnesty för att debattera frågan om mäns våld mot kvinnor.

I juni presenterades betänkandet från den av regeringen tillsatta utredningen om socialtjänstens ansvar för våldsutsatta kvinnor, och flera av de frågor som Amnesty tagit upp i bland annat remissvar behandlades i utredningen.

Arbetet inom ramen för den världsomspännande kampanjen Stoppa våldet mot kvinnor, som inleddes i mars 2004, fortsatte under året med globala aktioner på Albanien, Frankrike, Georgien, Jamaica, Ryssland och Pakistan.

I januari deltog en Amnestyrepresentant vid en videokonferens på USA:s ambassad om mäns våld mot kvinnor och i mars medverkade Amnesty vid Europarådets parlamentariska hearing i Stockholm om deras kommande kampanj om våld mot kvinnor. Efter att Europarådets kampanj startade i november har Amnesty tagit inledande kontakter för att under 2007 samarbeta med riksdagen kring denna.

Tillsammans med en utredare från det internationella sekretariatet medverkade en representant från svenska sektionen vid en konferens om våld mot kvinnor i Ryssland, och i juni genomfördes ett besök på ryska ambassaden i syfte att diskutera denna fråga.

I samband med den internationella kvinnodagen den 8 mars togs ett aktionspaket och en webbkampanj fram som omfattade fem länder och utåtriktade aktiviteter genomfördes under dagen i bland annat Lund, Göteborg, Umeå och Stockholm.

I november arrangerade svenska Amnesty en seminarievecka om hedersrelaterat våld tillsammans med Mölndals kommun och Länsstyrelsen i Västra Götaland. Delegationer från Turkiet, Jordanien, Danmark och Sverige deltog under veckan. Den inbjudna delegationen från Syrien förhindrades att resa ut ur landet och kunde därför inte delta. Den 25 november inleddes 16 days of action, som handlar om vikten av tillgång till skyddat boende för våldsutsatta kvinnor i 16 länder, vilket resulterade i aktiviteter i flera svenska städer.



Skydda flyktingars rättigheter

Asyl- och flyktingfrågorna fortsatte under 2006 att få mycket medieutrymme och Amnesty medverkade vid ett stort antal tillfällen i såväl tidningar som etermedia för att diskutera dessa områden.

Den 31 mars trädde en ny svensk utlänningslag i kraft, vilket innebar att Utlänningsnämnden lades ned och att en helt ny instans- och processordning infördes. Amnesty välkomnade att överklaganden nu skulle komma att prövas i tre särskilda migrationsdomstolar och att domar från dessa kan överklagas till Migrationsöverdomstolen.

Amnesty var under året mycket kritisk till att domar från migrationsdomstolarna i vissa fall inte belades med sekretess och att domarna således blir tillgängliga för allmänheten, vilket kan innebära risker för asylsökande och deras anhöriga. Amnesty krävde under året vid flera tillfällen att Migrationsverket skulle ändra den information om sekretess som lämnas till nyanlända asylsökande.

Amnestys flyktingavdelning arbetade under året med asylsökande från ett stort antal länder och agerade i vissa fall genom att yttranden om risker med återsändande ingavs till myndigheterna och domstolarna. Ett av de länder som speciellt uppmärksammades var Syrien där ett särskilt yttrande också skickades till myndigheterna och domstolarna samt gjordes tillgängligt för allmänheten.

Arbetet för de två egyptiska medborgarna Ahmed Agiza och Mohammed El Zary fortsatte under året. Den svenska regeringen kontaktades vid flera tillfällen bland annat beträffande frågan om kompensation för de kränkningar som männen utsatts för. FN:s människorättskommitté har, efter anmälan från Mohammed El Zary, kritiserat Sverige på flera punkter och påpekar också att han har rätt till gottgörelse och kompensation. Flyktingavdelningen arbetade tillsammans med det internationella sekretariatet på en rapport och en aktion riktad mot den svenska regeringen gällande såväl diplomatiska försäkringar generellt som kravet på kompensation för Ahmed Agiza och Mohammed El Zary.

I samband med Amnestys årsmöte i Göteborg arrangerades en flyktingkonferens med omkring 300 deltagare och talare från organisationer som Röda Korset, Läkare utan Gränser och Caritas samt akademiker som Shahram Khosravi och Eva Norström. Som avslutning gavs en paneldebatt med dåvarande migrationsminister Barbro Holmberg, riksdagsledamoten Mauricio Rojas samt Gregor Noll som är professor i folkrätt vid Lunds universitet.

I juni deltog Amnesty tillsammans med UNHCR och Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar i aktiviteter kring den internationella flyktingdagen. Den svenska sektionen ingick som medlemsorganisation i och gav ekonomiskt stöd till Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och var under året representerat i Rådet för flykting- och invandringsfrågor och UD:s referensgrupp för EU- frågor.

Under 2006 deltog Amnesty i flera seminarier och utfrågningar kring migration tillsammans med bland andra migrationsministern. Amnesty har i dessa och andra sammanhang verkat för att Sverige skall ratificera FN:s konvention om migrantarbetares och deras familjers rättigheter.

Kommittén för EU-debatt arrangerade under hösten ett antal utfrågningar på olika orter i Sverige på temat Vi kan inte fly asylfrågan, där Amnesty deltog tillsammans med en representant för utrikesdepartementet samt riksdagsledamöter.

Amnesty ingav i egenskap av remissinstans yttranden på utredningar, däribland "Asylförfarandet - genomförandet av asylprocedurdirektivet i svensk rätt".

Under 2006 tillkom ett antal nya flyktingombud och ambitionen att det i varje distrikt skall finnas fler än ett flyktingombud har nu uppnåtts på flera håll i landet. Ett flyktingombudsmöte har arrangerats under året och det gavs också flera utbildningar för den svenska sektionens medlemmar.


Kräva rättvisa och bekämpa straffrihet

Amnestys arbete för att kräva rättvisa och bekämpa straffrihet fortsatte under 2006 med krav på att Sverige ska kriminalisera tortyr i svensk lagstiftning, vilket var en av Amnestys fokusfrågor inom kampanjen En aktiv röst. Frågan diskuterades bland annat på en partiledarutfrågning under Almedalsveckan som Amnesty arrangerade tillsammans med andra frivilligorganisationer. Innan den allmänna motionstiden gick ut i slutet av året hade en riksdagsmotion inkommit med kravet om en entydig kriminalisering av tortyr i svensk lag.

Sektionen arbetade under året vidare med att få till stånd en svensk implementering av Romstadgan. Amnestys ICC-grupp (International Criminal Court) arrangerade flera aktiviteter på detta ämne och i Lund anordnades ett seminarium i samarbete med Raoul Wallenberg Institutet.

I maj reste två representanter från juristgruppens ICC-grupp å den internationella rörelsens vägnar till Thailand på ett veckolångt besök. De träffade bland annat representanter för Amnesty Thailand och från andra organisationer samt parlamentariker och personer från relevanta departement. Syftet var att lyfta frågan om Thailands ratificering av Romstadgan.

Svenska Amnesty har tillsammans med sektionens landprogramsamordnare för Colombia haft möten på Sida och utrikesdepartementet för att diskutera demobiliseringsprocessen och frågan om straffrihet. I detta ärende besökte Amnesty även den colombianska ambassaden. Vid sidan av detta har delegationer från Amnesty under 2006 även uppvaktat följande ambassader: USA, Nigeria, Ryssland, Storbritannien, Turkiet, Vietnam, Italien och Tyskland.


Öka aktivismen

Under 2006 har svenska Amnesty arbetat utifrån den strategi för aktivism som togs fram under föregående år och som ska löpa fram till 2010. Inom sektionen har man bland annat arrangerat ett första välbesökt aktivistseminarium, utvecklat nya medlemssidor samt tillsammans med en extern konsult tagit fram nyckeltal för att mäta aktivismen.

Vid årets slut hade sektionen 214 grupper varav 38 ungdomsgrupper, vilket är en minskning med totalt 19 grupper jämfört med 2005. Under året bildades 28 nya grupper och 46 grupper lades ner.

Under 2006 startade ytterligare sju landprogram förutom de sju som redan var igång. De nya gäller Balkan, EU, Indien, Indonesien, Nordafrika, Ryssland och Sudan. Varje landprogram består av två till åtta medlemmar och antalet grupper anslutna till de olika landprogrammen varierar mellan tre och 32. Turkiet och Kina var de landprogram som hade flest grupper. Totalt var 174 grupper anslutna, varav somliga var med i flera landprogram. Utöver landprogrammen hade sektionen samordnare på ytterligare 16 länder.

Sektionen hade vid årets slut tio specialgrupper av aktivistkaraktär. Aktionsgruppen mot tortyr lades ner under året men kvinnorättsgruppen fick ett ytterligare en undergrupp och består nu av fem grupper. Utöver dessa grupperna hade sektionen tre specialgrupper som fungerar som resursgrupper vilka består av Arbetsgruppen för tortyrfrågor, Översättargruppen och Policygruppen.

Svenska Amnestys utbildningsverksamhet fortsätter att utvecklas och under 2006 man noterat 968 deltagare i utbildning. Under året har samarbetet med studieförbundet Sensus framskridit för lansering av Amnestyakademin i januari 2007.

Inom ramen för projektet Rätt ska va rätt , som är ett informations- och utbildningsprojekt finansierat av Allmänna Arvsfonden, genomfördes under våren 2006 drygt hundra informationsbesök på skolor, främst i gymnasieklasser. Totalt nådde dessa besök ca. 4 000 lärare, elever och studenter. Som en del av projektet producerades även utbildningsmaterialet Sverige är inte så rätt som många tror.

Inom delprojektet Sneställt, som riktar sig till högstadie- och gymnasieskolor med information om jämställdhet, mänskliga rättigheter och genusrelaterade kränkningar, genomfördes en nationell turné tillsammans med teatergruppen Ung Utan Pung. Totalt har projektet under året nått ut till ungefär 7 000 elever samt 1 000 lärare och annan skolpersonal på 50 skolor över hela landet. I Stockholm genomfördes heldagen Too queer for school, med teater, seminarier, debatt och en avslutande fest. Bland de medverkande kan nämnas justitieministern och Jämställdhetsombudsmannen.

Under 2006 förmedlades 650 blixtaktioner från det internationella sekretariatet. Av dessa rörde 331 nya fall och 319 uppföljningar av tidigare fall. "Veckans vädjande" på webben fick varje vecka i genomsnitt 200-250 underskrifter. Under året har antalet sms-aktivister ökat till ungefär 1 800.


Skapa en dynamisk organisation

Under året togs ett antal nya strategier för perioden 2006-2010 fram i sektionen. En strategi för utbildning i mänskliga rättigheter och medlemsutbildning antogs i mars 2006 och inkluderar bland annat Amnestyakademin, som är ett samarbetsprojekt om utbildning mellan Amnesty och studieförbundet Sensus.

I september 2006 antogs en kampanjstrategi som omfattar Amnestys arbete med globala kampanjer, landprogram, tematiska aktioner och projekt, blixtaktioner, krisaktioner och MR-utbildning.

I samarbete med designbyrån Summer utarbetades under året en ny kommunikationsplattform och mediepolicy för sektionen.

I december 2006 gjordes Amnestys medlemssidor om och fungerar nu även som ett intranät för organisationen. Här kan medlemmarna bland annat följa organisationens interna beslutsprocesser, delta i olika diskussionsforum och skapa bloggar. Förutom utökad funktionalitet har medlemssidorna ett förändrat utseende enligt den svenska sektionens grafiska profil.

Ett 20-tal medlemmar deltog under året i det tvååriga programmet i frivilligledarskap, som utöver ledarskapsfrågor omfattar information, utbildning, kampanjplanering och projektledning.


Växa

År 2006 passerade intäkterna i den svenska sektionen för första gången 50 miljoner kronor. Vid årets slut var det 71 078 personer som stödde Amnesty ekonomiskt, och av dessa var 66 844 medlemmar. Detta innebär jämfört med 2005 en ökning med 8 025 medlemmar, eller 13,6 procent. Nästan 40 000 personer skänker även en gåva utöver sitt medlemskap. Andelen som stöder Amnesty via autogiro ökar och siffran ligger nu på 69 procent. Under 2006 värvades 16 085 nya medlemmar.

Bancos Humanfond och Hjälpfond gav 2006 Amnesty drygt åtta miljoner kronor. Under hösten hade Amnesty tillsammans med Banco en bilaga i Amnesty Press i syfte att öka antalet sparare i Humanfonden. Andra samarbeten under 2006 inkluderar Nudie Jeans och Bokningsbolaget, vilket inbringade 240 000 respektive 100 000 kronor för Amnesty.
Vad gäller Kortkampanjen hade denna under året 3 105 prenumeranter, vilket är en ökning med 300 personer jämfört med 2005. Antalet Amnesty Supporters var vid årets slut 51 stycken, vilket är oförändrat jämfört med 2005.

Amnestys insamlingsarbete utgår från sektionens fundraisingstrategi, vilket har gett goda resultat både i antal medlemmar och i ökade intäkter. Medlemsvärvning via face-to-face har varit mycket lyckad och totalt värvades drygt 10 000 nya medlemmar på detta sätt under 2006.

En analys av medlemsdatabasen har gett information om hur sektionens medlemmar och givare ser ut beträffande inkomst, geografisk spridning, ålder, kön, utbildning, familjesituation och etnisk bakgrund, vilket kommer att leda till att nya nyckeltal tas fram.

Arbetet med att integrera fundraisingarbetet i Amnestys övriga kampanjarbete har fortsatt under 2006, bland annat genom kampanjen En aktiv röst som pågick under sommaren.


Övrigt

Amnesty Business Group (ABG) arrangerade under året två s k Business Forum. Vidare genomfördes två omgångar av Amnesty Business Rating, vilket resulterade i omfattande medial uppmärksamhet.

Svenska sektionen fortsatte sitt arbete inom Amnestys EU-förening i samverkan med de nationella sektionerna inom EU. Frågor som tagits upp under året är bl a mänskliga rättigheter och "kriget mot terrorismen" och kränkningar av mänskliga rättigheter i EU-länderna, bland annat diskriminering av romer.

Inom ramen för kampanjen En aktiv röst och i samarbete med United Stage reste två representanter för Amnesty under sommaren med på Lars Winnerbäcks sverigeturné med spelningar i 22 svenska städer och exponering för mer än 100 000 besökare. Vid sidan av detta samarbete deltog Amnesty som en del av kampanjen också på mer än tjugo festivaler, mässor och stadsfester runt om i Sverige. Under Malmöfestivalen medverkade Amnesty med ett interaktivt tortyrtält som fick mycket uppmärksamhet både bland allmänheten och i media.

Den svenska sektionen stod i augusti som värd för den internationella ungdomskonferensen (NYC) med 50 deltagare från tio länder. En höjdpunkt under konferensen var deltagandet i paraden under Stockholm Pride.

Under året fortsatte arbetet med Angeläget (www.angelaget.nu) som är ett filmprojekt Amnesty driver med ett antal samarbetspartners. Projektet innebär dels att med film som medel och utgångspunkt arbeta med mänskliga rättigheter i grund- och gymnasieskolan, dels ett dokumentärfilmsprojekt för skolungdomar.

Årets fackliga aktion behandlade Colombia, där Amnesty uppmärksammade att fackligt aktiva systematiskt utsätts för grova kränkningar av sina mänskliga rättigheter genom ”försvinnanden” , tortyr och trakasserier.

Årsmötet
Svenska sektionens kombinerade MR-konferens och årsmöte hölls i Göteborg den 20-21 april. MR-konferensen på temat "flyktingskapet" lockade drygt 300 deltagare från Amnesty och andra svenska organisationer. På årsmötet togs bland annat frågan om Amnestys inställning till abort upp och den svenska sektionens styrelse rekommenderades att internationellt verka för att Amnesty antar en policy avseende abort som baseras på uppfattningen att aborter skall vara lagliga, säkra och tillgängliga för alla kvinnor. Årsmötet avslutades med en stor fest på temat mänskliga rättigheter på Världskulturmuséet där 800 personer deltog.


Styrelse och sekretariat

Mellan årsmötena leds sektionens verksamhet av styrelsen. Styrelsen ansvarar för att sektionens arbete bedrivs enligt handlingsplanen, att årsmötesbeslut verkställs och att budget fastställs.

Styrelsen hade 31 december 2006 följande sammansättning:

Ordinarie ledamöter:

Christine Pamp, ordförande
Lisa Moraeus, vice ordförande
Jörgen Qwist, kassör
Ida Burlin
Sune Montán
Åsa Vinge
Shirin Heidari
Johan Bäck
Madelaine Seidlitz (personalrepresentant)

Suppleanter:

Anna Nilsdotter
Sofia Karlsson
Andrea Bodekull (personalrepresentant)

Sekretariatet hade per 31 december 2006 26,85 fasta tjänster (inklusive Amnestyfonden och Amnesty Business Group) fördelat på 29 personer i Stockholm, Göteborg och Malmö. Utöver detta fanns 3,7 projekttjänster fördelade på fem personer inom följande områden: face-to-face, Amnesty Business Group samt MR-information (Sneställt och Angeläget). Sekretariatet hade under året ett 15-tal frivilliga och ett 15-tal praktikplatser, varav två vardera i Göteborg och Malmö.



____________________________________________________________________________________________


Skapat av : Kristina LindquistIndex: ORG 50/013/2007Kategori: Organisation - Årsmöten - Inför
Ändrat: 2007-03-22År: 2007Status: Strikt internt
____________________________________________________________________________________________