____________________________________________________________________________________________

Valberedningens förslag och nomineringar till årsmötet 2003
____________________________________________________________________________________________


Valberedningens förslag och nomineringar till årsmötet 2003
Presentation av kandidater

1. Sektionens styrelse
Valberedningens förslag till kassör 2003-2005


Jeanette Irekvist, 30 år (nyval)
Arkitektvägen 30
168 32 Bromma


Utbildning och yrkeserfarenhet:
Jur. Kand. och Ek mag., arbetar som Director Business Management på Ericsson Enterprise. Har jobbat på Ericsson de senaste tre år, framför allt inom Marknad och Försäljning. Innan dess alla extrajobben man hade som student; affärsbiträde, hemvården och torghandlare!
Amnestyerfarenhet:
Gruppsekreterare i aktivistgruppen i Lund 1997-1999. Medlem i Lundastyrelsen 1997-1999. Medlem i C-utskottet 2000-till upplösningen 2002.

Vilka andra erfarenheter har du som kan vara till nytta för ditt arbete inom Amnesty:
Jag har jobbat med ett flertal andra ideella organisationer (både kulturföreningar och studentföreningar), både inom den vanliga verksamheten och med styrelsearbete, och har därmed erfarenhet av vilka krav som ställs på en styrelse och en organisation som arbetar med ideellt arbete.


Vad tror du att du kan bidra med som förtroendevald:
Som kassör tror jag att jag, med erfarenhet från mitt dagliga jobb inom affärsrelaterad verksamhet, kan bidra med att ge en helhetsbild av vad vår ekonomi klarar av, hjälpa till med prioriteringar och sätta fokus på eventuella åtgärder som behövs för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet på bästa vis och samtidigt kunna koncentrera oss på våra åtaganden!




Valberedningens förslag till ordinarie ledamöter 2003-2005

Binnie Kristal Andersson, 62 år (omval)
Drakenbergsgatan 63, 8 tr.
117 41 Stockholm
Tel: 08-669 73 19

Utbildning och yrke:
Fil dr, leg. psykolog, leg. psykoterapeut. Specialist i klinisk psykologi, psykoterapihandledare, författare och poet. Har arbetat över 25 år som privatpraktiserade psykolog, psykoterapeut, handledare och konsult. Har under flera år arbetat som handledare på Röda Korsets centrum för torterade flyktingar i Stockhlom och andra behandlingsenheter i Skandinavien samt arbetat med handledning och utbildning av personal inom rehabilitering av tortyroffer i Gaza och Palestina.
Har föreläst och fungerat som handledarevid tre ettåriga utbildningar vid Åbo Akademi högskola för psykoterapeuter, stödarbetare och andra yrkesgrupper i behandling av flyktingar och trauma/tortyröverlevande, tillsammans med en finlandsvensk psykoanalytiker. Startade 2003 en sådan utbildning i Sverige vid Ersta högskola/Sköndals Institutet. Har dessutom arbetat som konsult i olika företag och frivilliga organisationer med frågor som rör organisation, konfliktlösning och ledarskap.

Amnestyerfarenhet:
Medlem i Amnesty sedan 80-talet. Sedan 1990 arbetat i styrelsen för Hälso- och sjukvårdsgruppen. Invald i sektionsstyrelsen vid det extra medlemsmötet i februari 1999. Har sedan dess varit sektionsstyrelsens representant i Amnesty fondens styrelse och i gruppen för flyktingsfrågor. Har varit styrelseansvarig för 2000-2001-års kampanj mot tortyr. En av initiativtagarna och nuvarande medlem i den nyligen bildade kulturgruppen.

Andra erfarenheter som kan vara till nytta för arbetet inom Amnesty:
Har arbetat med flyktingar och invandrare i 30 år, speciellt med tortyröverlevande och offer för kränkningar av de mänskliga rättigheterna. Har även erfarenhet av annat styrelsearbete: ledamot i centralstyrelsen och verkställande utskottet av Sveriges psykologförbund. 1974-77, ledamot i styrelsen för Internationella kvinnor 1975-77 samt ledamot i styrelsen för Sveriges invandrarpsykologer 1988-95. Min yrkeserfarenhet som konsult i olika företag och frivilliga organisationer med frågor som rör organisation, konfliktlösning och ledarskap skulle fortsätta att stödja vår organisation.

Vad tror du att du kan bidra med som förtroendevald:
Jag vill fortsätta se till att vi genomför Amnesty Internationals och den svenska sektionens handlingsplan med hänsyn till våra mänskliga och ekonomiska resurser. Vill fortsätta att framhäva Amnesty som en organisation med ett tydligt och oerhört viktigt mandat, med tydliga mål och en tydlig och respekterad profil. Vill försätta värna om Amnestys integritet. Vill fortsätta att arbeta med utvecklingen av flyktingfrågor inom svenska sektionen och Amnesty International. Vill fortsätta utvecklingen och arbetet med Amnestys kulturgrupp.



Anja Persson, 24 år (suppleant 2002-2003)
Skolgatan 10 b
223 61 Lund
Tel: 070- 684 59 20

Utbildning och yrkeserfarenhet:
Studerar religionsvetenskap för att bli präst i Svenska kyrkan. Har arbetat som lärare och ekonomiassistent.

Amnestyerfarenhet: Aktiv inom Amnesty sedan 1995 och har bland annat varit med och bildat en av sektionens första ungdomsgrupper. Har varit aktiv som MR-informatör under flera år. Har varit ledamot i distriktsstyrelsen för distrikt Skåne/ Blekinge. Suppleant i sektionsstyrelsen sedan 2002.

Vilka andra erfarenheter har du som kan var till nytta för ditt arbete inom Amnesty: En bred erfarenhet av ideellt arbete och biståndsarbete inom olika organisationer.

Vad tror du att du kan bidra med som förtroendevald:
Idéer, inspiration och ambition! Jag tror framförallt att jag kan bidra när det gäller organisations- och medlemsutveckling, samt i arbetet med att utveckla våra arbetsmetoder.





Lisa Moraeus, 26 år (nyval)
Malmö

Utbildning och yrkeserfarenhet:
Studier på folkhögskolor inom skrivande samt rättvisefrågor. Dessutom U-landskunskap på Lunds universitet samt statsvetenskap och IMER (Internationell Migration och Etniska Relationer) på Malmö högskola. Har det senaste året arbetat halvtid som chefredaktör för Studentmagasinet Mahskara som ägs av Studentkåren Malmö. Förutom arbetet med tidningen har jag arbetat som telefonist, vikarierat på dagis och skrivit artiklar på frilansbasis.
Amnestyerfarenhet:
Ordförande i Malmögrupperna av Amnesty International de senaste två åren. Har även varit kassör i grupp 124.

Vilka andra erfarenheter har du som kan vara till nytta för ditt arbete inom Amnesty:
Studentmagasinet Mahskara drivs som en förening under Studentkåren, och har ca 80 medlemmar. De är alla studenter med intresse inom skrivande, illustrerande, fotografi och formgivning. Arbetet som chefredaktör innebär att leda och organisera arbetet och ansvara för att ett tryckfärdigt original når tryckeriet i rätt tid. Jag har god organisations- och mötesvana och tycker att det ar roligt att skapa organisationsstrukturer som gör engagemanget lätt och roligt för medlemmarna.
I skrivande stund är jag på resa i Sydostasien, där jag bland annat intervjuat volontärer och anställda vid Amnestys kontor i Bangkok, om Amnestys arbete här. Jag kommer även att besöka Amnestys Malaysiakontor innan jag vänder hemåt, om allt går som det ska.

Vad tror du att du kan bidra med som förtroendevald:
Jag har erfarenhet av hur olika organisationer fungerar. Jag är bra på att sätta mig in i och reda ut problem. Mitt djupa intresse för rättvisefrågor och mänskliga rättigheter och min erfarenhet av att stötta människor som arbetar på frivillig basis tror jag är bra för Amnesty. Mitt specialområde är text och skrivande, vilket jag också tror kan vara styrelsen till gagn.




Valberedningens förslag till suppleanter 2003-2004



Magnus Öhman, 29 år (omval)
Väktargatan 70 E, 2 tr.
754 22 Uppsala
Tel: 0709- 745 984

Utbildning och yrkeserfarenhet:
Statsvetare, förhoppningsvis disputerad doktor innan styrelseårets slut - forskar om afrikansk partiorganisation. Uppdrag inom demokrati och bistånd, undervisning i universitetssammanhang.
       
Amnestyerfarenhet:
Aktiv sedan 1995. Gruppsekreterare i grupp 98 1996-1999. Medlem av Uppsaladistriktets styrelse 1997-2001. Medlem av B-utskottet 1998-2002. Västafrikasamordnare sedan 1999. Suppleant i sektionsstyrelsen sedan 2001.

Vilka andra erfarenheter har du som kan vara till nytta för ditt arbete inom Amnesty:
Mitt arbete rör de politiska sammanhang inom vilken de mänskliga rättigheterna ryms, vilket kanske inte minst är viktigt när Amnesty ger sig in inom nya områden.

Vad tror du att du kan bidra med som förtroendevald:
Lagom doser av kreativitet, organisation, erfarenhet, nytänkande och humor. Jag fortsätter gärna mitt arbete med samordnarna, vars problem och möjligheter jag har egen erfarenhet av.





Christian Engberg, 30 (nyval)
Östra Storgatan 107 A
554 52 Jönköping

Utbildning och yrkeserfarenhet:
Civilingenjör inom miljö- och vattenteknik. Har jobbat 4 år som systemutvecklare på Lantmäteriet och arbetar nu sedan ett halvår som systemutvecklare på Högskolan i Jönköping.
Amnestyerfarenhet:
Medlem sedan slutet av 80-talet. Till 1991 aktiv i Amnestygruppen i Malung, under våren 1992 gruppsekreterare i Amnestygrupp i Uppsala, 1999-2002 kassör i grupp 121 i Gävle. Sedan hösten 2002 aktiv i grupp 254 i Jönköping, ansvarig för gruppens aktionsfall och ansvarig för distriktets hemsida.


Vilka andra erfarenheter har du som kan vara till nytta för ditt arbete inom Amnesty:
1992-1993 gick jag Namibiakursen på Färnebofolkhögskola. 1995 aktiv inom RFSL Uppsala och suppleant i styrelsen. 1994-1999 bodvärd på U-landsboden Globalen i Uppsala.

Vad tror du att du kan bidra med som förtroendevald:
Eftersom jag har varit aktiv i olika grupper på olika orter har jag erfarenhet av hur olika förutsättningarna kan vara för grupperna. Det tror jag är en bra grund för att jobba med frågor som exempelvis hur vi kan höja aktivismen inom svenska Amnesty.


Övriga kandidater ej föreslagna av valberedningen



Övrig kandidat nominerad till sektionsstyrelsen:


Sune Montán
Lagerbrings väg 2a
224 60 Lund

Amnesty-bakgrund:
Medlem och aktiv sedan 1984. Gruppsekreterare 1986-1993. Medlem i sektionens D-utskott 1994-1998. Medlem i sektionens C-utskott 1999-2000. Medlem Lundaavdelningens styrelse från 1997, ordförande 1997-2001. Arbetat med svenska sektionens nuvarande handlingsplan.
Arbetar med sektionens postorderverksamhet (som finns i Lund). Suppleant i granskningskommittén 2001-2002. Arbetar just nu med den internationella handlingsplanen fšr svenska sektionens styrelse.
Utbildning, arbete:
Civilingenjör, teknisk doktor. Har mest arbetat i små högteknologiska företag med mycket internationella kontakter.

Nominerad till sektionsstyrelsen av Sara Svensson.



2. Amnestyfondens styrelse

Till följd av ett förslag till stadgeändring kan fondstyrelsen komma att utökas med två ordinarie ledamöter. Valberedningen presenterar därför två alternativa förslag.
Valberedningens förslag till ordinarie ledamöter 2003-2005
Alternativ A (oförändrat antal ledamöter)

Ros-Marie Asker, (omval)
Edsbjörke 105
686 92 Sunne
0565-27 315

Utbildning och yrke:
Leg. Sjuksköterska, Fil. Kand., biståndshandläggare

Yrkeserfarenhet:
Bistånd, MR-frågor
Amnestyerfarenhet:
Aktiv i en Amnestygrupp, landsamordnare, har suttit i sektionsstyrelsen. Har varit medlem i SDC (Section Development Committe). Har suttit i Amnestyfondens styrelse i många år.

Andra erfarenheter som kan vara till nytta för arbetet inom Amnesty:
U-landsarbete.

Vad tror du att du kan bidra med som förtroendevald?
Fortsatt hög profil för Amnestyfonden och biståndsfrågorna både nationellt och internationellt.



Eva Zetterberg, 56
Stockholm

Utbildning och yrkeserfarenhet:
Socionom, fil.kand. och BA. Arbetat med socialt arbete i Sthlm o i Sverige1971-88. Politiskt verksam i solidaritetsarbete för Chile, Latinamerika och tredje världen i allmänhet sedan 70-talet. Volontär i Colombia för UBV 1970-71. Landstingsledamot i Sthlm 1979-91, riksdagen 1991-2002, framför allt i utrikesutskottet. Sidas styrelse 1998-2002, aktiv i riksdagens MR-grupp.

Amnestyerfarenhet:
Medlem i Amnesty sedan ? Glad åt att hitta Amnestygrupp på Gotland som ägnar sig åt Colombia!

Vad tror du att du kan bidra med som förtroendevald:
Tror jag kan bidra med mina erfarenheter från långt liv i politik där kampen för mänskliga rättigheter och demokrati stått i fokus vare sig det gällt barns rätt till värdigt liv i Colombia eller funktionshindrade i Stockholms län!



Valberedningens förslag till suppleanter 2003-2004


Raoul Granqvist, 63 år (omval)
Gustav Garvares gata 3A
903 42 Umeå

Utbildning och yrke:
Professor i engelsk litteratur, lärare, handledare, författare.

Amnestyerfarenhet:
Medlem sedan 1969, distriktsombud övre Norrland, samordnare Västafrika, styrelseledamot 1979-83, ledamot av fonden 1985-86, 2002-

Vilka andra erfarenheter har du som kan vara till nytta för ditt arbete inom Amnesty:
Kunskap om sociala, kulturella och politiska förhållanden i Afrika
Vad tror du att du kan bidra med som förtroendevald:
Omsorgen om att Amnesty förblir en gräsrotsrörelse





Maria Lohe, 32 år (omval)
Sockenvägen 365
122 63 Enskede
Utbildning och yrkeserfarenhet:
Grafisk design, foto, konst, förskollärare, tyska, spanska. En rad utbildningar genom Amnesty och Röda Korset (Amnestys och Röda Korsets åtagande, olika kampanjutb, mänskliga rättigheter, folkrätt, ledarskap, distriktsutb, informatörsutb, etc). Jobbar för närvarande som förskollärare.

Amnestyerfarenhet:
Aktiv i grupper i Sverige och utomlands, distriktsstyrelsearbete (arbete med olika kampanjer, information- och utbildningsansvar, temakvällar etc), distriktsombud och ordförande (spindel i nätet) i Uppsaladistriktet, ledamot och vice ordförande i Stockholmsdistriktets styrelse, redigerare av Amnesty Debatt, suppleant i Amnestyfondens styrelse under ett år.

Vilka andra erfarenheter har du som kan vara till nytta för ditt arbete inom Amnesty:
Styrelseerfarenheter från Röda Korsets Ungdomsförbund, möten med människorättsförsvarare i Vitryssland (gm Svenska Freds).

Vad tror du att du kan bidra med som förtroendevald:
Med mina idéer om hur fonden kan synliggöras internt/externt, att jag parallellt arbetar aktivt på grupp- och distriktsnivå (närheten till "fotfolket", överblick), vana att arbeta i olika styrelser, har översatt och kan fortsätta översätta biståndsansökningar från spanska till svenska.

Valberedningens förslag till ordinarie ledamöter 2003-2005

Alternativ B (ytterligare två ordinarie ledamöter)


Ros-Marie Asker (omval, se presentation ovan)

Eva Zetterberg (nyval, se presentation ovan)

Raoul J. Granqvist (suppleant 2002-2003, se presentation ovan)


Maria Bexelius, 29
Stockholm

Utbildning och yrkeserfarenhet:
Fil.kand. i statsvetenskap med bl.a. kurs i freds- och konfliktforskning och folkrätt; projektledare för projektet ”Asylsökande kvinnors rättigheter”, Terrafem. ; vikarierande pressekreterare och vikarierande flyktinghandläggare respektive informatör på AI, svenska sektionen sekretariat; praktik samt visst arbete på Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar vid skrivande av rapporten ”Kvinnor på flykt – en analys av svensk asylpolitik ur ett genusperspektiv 1997-2000”, extraarbete på äldreboende och boende för förståndshandikappade; kontorsarbete på fastighetsbolaget Euresco i Bryssel mm.
Amnestyerfarenhet:
Vikarierande pressekreterare, vikarierande flyktinghandläggare respektive, assistent till pressekreteraren under Radiohjälpskampanjens slutskede vikarie i receptionen, praktikant hos pressekreteraren.

Vilka andra erfarenheter har du som kan vara till nytta för ditt arbete inom Amnesty:
Frivilligarbete på barnhem i Indien samt resa i Indien och Nepal hösten 1995; vistelse i Indien våren 1999 i syfte att intervjua kvinnor från ursprungsbefolkningen i Orissa om deras syn på politik, jämställdhet, mansvåld och om deras proteströrelse mot polisvåld; frivilligarbete som jourkvinna på Alla Kvinnors Hus sedan hösten 2000; arbete och studier i Belgien respektive Frankrike.

Vad tror du att du kan bidra med som förtroendevald:
Jag tror att jag framförallt kan bidra med mina erfarenheter och kunskaper om kvinnors rättigheter och genusbaserade MR-kränkningar liksom om internationell respektive svensk asylrätt och asylpraxis. Min förhoppning är att dessa kunskaper skall vara till nytta vid bedömningen av enskilda ansökningar till Amnestyfonden, men också vid mer allmänna diskussioner om hur arbetet för kvinnors och asylsökandes rättigheter kan utvecklas inom ramen för Amnestyfondens åtagande.

Valberedningens förslag till suppleanter 2003-2004


Maria Lohe (omval, se presentation ovan)


Inger Hassler, 66 år (nyval)
Tegelv. 8
642 32 Flen
Tel: 0157-100 06

Utbildning och yrkeserfarenhet:
Idrottslärare. Lärare i idrott och barnkunskap 27 år.

Amnestyerfarenhet:
Grupparbete sedan 1980. Flyktingombud sedan 1987.

Vilka andra erfarenheter har du som kan vara till nytta för ditt arbete inom Amnesty:
Lång erfarenhet av arbete med asylsökande på alla nivåer och områden.

Vad tror du att du kan bidra med som förtroendevald:
Se ovan.




Övriga kandidater till Amnestyfondens styrelse

Maria Lindgren, 28 år

Amnesty-bakgrund:
Medlem sedan 1993. Amnestygrupp på gymnasiet i Umeå. Senare i arbetsgrupp i Umeå. Har varit distriktsombud för Västerbotten 5 år. Utbildningsansvarig i distriktet och samordnare för Nepal. Har suttit i valberedningen i 4 år, varav 3 år som sammankallande. Deltog i CDU:s arbete.

Studier och arbete:
Har läst fristående kurser på Umeå universitet, bl.a. statsvetenskap, u-landskunskap, freds- och konfliktstudier, invandrarkunskap. Arbetar sedan tre år som biblioteksassistent på Umeå Stadsbibliotek, bl.a. med inköp, ekonomi och programverksamhet på Barn- och ungdomsavdelningen.

Utlandsvistelse:
Bodde 1984-1991 i Nepal, där fadern var chef för ett skogsprojekt i södra Nepal.

Nominerad till Amnestyfondens styrelse av Ida Burlin.




Lotta Reimers, 29 år
Fredhällsgatan 13
112 54 Stockholm
Tel: 08-656 16 51
Utbildning och yrke:
Jurist

Yrkeserfarenhet:
Har arbetat för UNHCR. Arbetar just nu på utlänningsnämnden.

Amnestyerfarenhet:
Aktiv i Amnesty sedan 1995. Medlem i juristgruppen. Har varit flyktingombud i Uppsala-distriktet.

Vad tror du att du kan bidra med som förtroendevald?
Särskild erfarenhet av bistånds och flyktingfrågor.

Hur ser du på framtiden för svenska Amnesty?
Hoppas att vi ska ha fler aktiva medlemmar, även enskilda och att vi förstärker vårt åtagande.

Nominerad till Amnestyfondens styrelse av Maria Lohe.



3. Granskningskommittén

Valberedningens förslag till ordinarie ledamöter 2003-2004

Ordinarie ledamot

Birgitta Grind, 65 år
Gillerbacken 28
124 64 Bandhagen
Tel: 08/647 43 92

Utbildning och yrke
F.d. lärare.

Yrkeserfarenhet
Lärare i nästan 40 år

Amnestyerfarenhet
Medlem sedan 1970. Gruppsekreterare, distriktsombud, ledamot i sektionsstyrelsen, ledamot i sektionens valberedning, ledamot i B och c-utskotten. De senaste åren ledamot i granskningskommittén.

Vad tror Du att Du kan bidra med som förtroendevald?
Amnestykunskap och erfarenhet.




Ordinarie ledamot

Jan Nygren, 59 år
Minkvägen 12
312 71 Laholm
0430/21180

Utbildning och yrke
Ingenjör och inköpschef.

Amnestyerfarenhet
Medlem sedan 1983. Gruppsekreterare sedan 1988. Suppleant i sektionsstyrelsen 1994-95. Ledamot i C-utskottet 1994-96. Kassör i distrikt Kalmar/Kronoberg sedan 1997.

Vilka andra erfarenheter har Du som kan vara till nytta för ditt arbete inom Amnesty?
Föreningsaktiv i olika styrelser i 30-35 år.
Vad tror Du att Du kan bidra med som förtroendevald?
Med den erfarenhet jag har från yrkes- och föreningsliv.





Ordinarie ledamot

Kerstin Sundman, 55 år
Västra Gunnesgärde 29
417 49 Göteborg

Utbildning och yrke
Fil. dr., socialantropolog.

Yrkeserfarenhet
Arbetat som sekreterare. Nu verksam som forskare och lärare på Göteborgs universitet.
Amnestyerfarenhet
Aktiv medlem sedan mitten av 70-talet. Arbetat på många olika nivåer: grupp, distrikt, sektionsstyrelse, valberedning. Deltagit i flera internationella rådsmöten och andra internationella möten.
Vilka andra erfarenheter har Du som kan vara till nytta för ditt arbete inom Amnesty?
Min Amnestyerfarenhet och mina kunskaper om organisation och verksamhet på olika nivåer inom Amnesty.
Vad tror Du att Du kan bidra med som förtroendevald?
Mina kunskaper och erfarenheter av arbete på olika nivåer inom Amnesty. Analytisk förmåga. Att kunna relatera ekonomiska siffror till verksamhet.

Nominerad av valberedningen


Valberedningens förslag till suppleanter 2003-2004

Suppleant
Christine Pamp, 38 år
Lilla Trällekilla
240 13 Genarp
Tel: 040/48 00262

Yrke och yrkeserfarenhet
Började som frilansande copywriter och orginalare på reklambyrå. Därifrån blev jag rekryterad till företaget MacMeckarna för att arbeta som utbildare inom nya medier. Inledningsvis utbildade jag mest inom den grafiska världen, men sen blev det också video-, ljud- och IT-utbildningar. Mina sista två år på MacMeckarna arbetade jag som utbildningssamordnare.
1996 startade jag en egen firma där jag tillsammans med en kollega arbetar med informationstekniska lösningar för större företag. Vi har bl.a. byggt Tetra Paks intranät och redaktionella system åt bl.a. Aftonbladet. Huvudsakligen jobbar jag med projektledning, grafisk design samt innehållsdesign. 1999 startade jag Sveriges första westernridskola . Där utbildar jag nu ca. 100 elever i veckan i hästhantering och ridning. Därutöver sköter jag administration, ekonomi och förvaltning i båda bolagen.

Amnestyerfarenhet
Jag har varit aktiv inom organisationen sedan 1977. Jag valdes in i sektionsstyrelsen 1988 och blev 1993 vald till sektionens ordförande. Lämnade styrelsearbetet 1996. Startade upp och drev Iransamordningen parallellt med styrelsearbetet 1990-94. Det kändes viktigt att behålla förankringen i rörelsen såsom aktivist. Jag har deltagit i fyra internationella rådsmöten samt ett stort antal andra internationella möten. Jag arbetade med demokratiutredningen som överlämnades till årsmötet 2001. En av de meriter jag är lite extra stolt över är att jag 1997 startade världens första virtuella Amnestygrupp – grupp 100.

Vilka andra erfarenheter har Du som kan vara till nytta för ditt arbete inom Amnesty?
Mina erfarenheter inom Amnesty är både djupa och breda eftersom jag deltagit i och följt arbetet i organisationen – både lokalt och internationellt – sedan mitten av 80-talet. Tack vare mitt långvariga engagemang kan jag också se och värdera det mesta ur ett historiskt perspektiv. I granskningskommittén räknar jag också med att de erfarenheter jag samlat på genom att startat upp och driva tre bolag inom olika områden kan vara till nytta.

Vad tror Du att Du kan bidra med som förtroendevald?
I granskningskommittén hoppas jag att mina erfarenheter från organisationens olika delar kan bidra till kommitténs helhetsperspektiv samt att mitt intresse för organisation, förvaltning och utveckling ska komma väl till pass.





____________________________________________________________________________________________


Skapat av : Tessi FickendeyIndex: ORG 50/011/2003Kategori: Organisation - Årsmöten - Inför
Ändrat: 2003-03-25År: 2003Status: Medlem
____________________________________________________________________________________________